Til toppen
Podkasten Lundestund

Podkasten Lundestund

Lundestund er forlagshusets podkast med forfatterintervjuer, samtaler og annet bokstoff.

I første episode blir du kjent med nyansatt forlagssjef Ketil Jensen og pastor Erik Andreassen i Oslo Misjonskirke. Hans første bok Kropp kom ut for et år siden. Nå får du et utdrag fra den kommende lydboka lest av forfatteren selv, og Erik forteller hvordan hans første år som forfatter har vært. Len deg tilbake og kos deg med Lundestund nå!

I andre episode av Lundestund skal vi til det blide Sørlandet og snakke med Jarle Haugland, leder i Tro og Medier. Han har skrevet andaktsboka Drikk med tanke på fastetiden fram mot påske. Vi får også noen tips til påskelesning av redaksjonsleder Katrine Masvie.

I tredje episode møter vi Rune Tobiassen som har skrevet 17 grunner til at jeg er kristen. Boka gir grunner både for hode og hjerte, objektive og subjektive, og utfordrer deg til å bli klar over dine grunner til å være kristen.

I episode fire møter vi forfatter Jacob Langvik, mannen bak de viltre barnebøkene om Frank. Han forteller om hva som motiverer ham som forfatter, og han avslører hvem Frank EGENTLIG er. Vi hører også et utdrag fra Fransk he(m)ligheter2: Speilkysset, lest av Ole Sundvold.

Episode fem: Hvorfor er det viktig med kristne barnebøker? Blant annet for at barna kan kjenne seg og troen sin igjen i karakterene. Det er viktig både å lese sammen med barna, og at de leser selv. Om troen får et godt grunnfeste i barndommen, glir den ikke bort like lett når de blir eldre. I dagens episode gir redaksjonsleder Katrine Masvie oss flere grunner, og trekker fram en favoritt: Reisen til landet bak fjellene, av danske Anette Broberg Knudsen.

Episode seks: I episoden møter vi to par forfattere: Victoria Bø og Espen Ottosen (Trosreiser) og ekteparet Camilla og Jostein Ørum (Eselet og superkraften). Begge har skrevet bok sammen , og vi snakker om utfordringer og gleder. Vi hører også Hommedal Soul Children fra boklanseringen av Eselet og superkraften.

Episode sju: Programleder Andreas Kristiansen og gjester Katrine Masvie og Asle Toje undersøker hvem C.S. Lewis var som person. Vi kjenner bøkene hans, men hvilke erfaringer formet ham og det han skrev? Vi ser på barndom, kostskoletiden, de nordiske sagafortellingene, omvendelsen, vennskapet med Tolkien og kjærligheten til Joy Davidman. Bli med på en reise tilbake i tid.

Episode åtte: Programleder og redaktør Andreas Kristiansen møter forfatter Olof Edsinger og forlagssjef Ketil Jensen til samtale om boken Farlige for fienden - en bok om den åndelige kampen og hvordan den kan vinnes.

Du kan se opptaket fra bokbadet "Skjæringspunktet mellom åndsmakter, psykiatri og sjelesorg", sendt på Kanal 10, her: https://www.youtube.com/watch?v=kv4AuO9Zufw 

Niende episode: Hva skal vi gjøre med vonde og vanskelige følelser som sinne, avvisning og krenkelse? Høyskolelektor og sykepleier Ørjan Johannesen har skrevet Sjelslivets landskap og snakker med Andreas Kristiansen om personlig anger, om Chris Rock og Will Smith og om tilgivelse.

Tiende episode: I denne episoden av Lundestund møter du Linda Andernach Johannesen, som har skrevet en nydelig fortelling om barna Jørgen og Stine, og deres nye venn, Carlos fra Colombia. Hun forteller om boka og om hva som inspirerer henne. 

Abonner på podkasten. Det kommer nye episoder med ujevne mellomrom.

Lundestund finner du der du til vanlig hører podkast (som iTunes, Spotify etc.).
Hvis du ikke finner den der du pleier å lytte, kontakt
akristiansen @ forlagshusetlunde.no

Du kan lytte til og abonnere på podkasten her eller her.