Til toppen
25 boktips til påskeferien

25 boktips til påskeferien

Påske er ferietid for både store og små. Enten dere skal være hjemme eller på hytta, har vi gode leseanbefalinger.

Av Katrine Masvie og Gjermund Nordhus
Illustrasjonsfoto: cottonbro studio /Pexels

Hva er påske for deg? Dagene da vi minnes Jesu lidelse, død og oppstandelse er hellige for kristne verden over. Hva velger du å fylle deg med disse hellige dagene? 

Vi vil oppfordre deg til å bruke påsketiden til ettertanke. Fordyp deg i påskens innhold, finn næring for ditt kristne liv i fellesskapet og i de skrevne ordene! Du − og dine − har mye å velge blant. 

God leseferie fra Forlagshuset Lunde!

PS! Hvis du klikker på boka, får du mer informasjon. Bøkene kan kjøpes i nettbutikken eller i din kristne bokhandler.  

 

BOKTIPS TIL BARN 0–7 år

Dette er evangeliet
Ta 3-åringen på fanget og les og oppdag evangeliet sammen!

Bibelens gode fortellinger
Bibelfortellinger gjenfortalt for barn i alle aldre – uten at de blir for enkle. Med gode illustrasjoner til tekster hentet fra Det gamle og Det nye testamentet.

Det lille, store eselet
Hva skjedde da Jesus red inn i Jerusalem? Eselet Isak og katten Samson opplevde den spennende dagen på nært hold. En super bok for høytlesning!

 

BOKTIPS 8–13 år

Franks he(m)ligheter 1
En gøyal bok om Frank på 12 år som støter på vanskelige klassekamerater, høye stupetårn, tenåringer, fyrer som stinker, kirken, Gud og mange flere hemmeligheter … eller var det helligheter?

Speilkysset. Franks he(m)ligheter 2
Oppfølgeren er ikke dårligere. Frank blir helt satt ut når moren ser at han kysser seg selv i speilet – det er ikke til å holde ut! Og da han på konfirmasjonsfesten sletter alle bildene på kameraet til konfirmanten. Eller enda verre: Da han sender SMS-en «Jeg vet om en som er forelsket i deg», og det ender med krangel.

Reisen til landet bak fjellene
En storslått, spennende fortelling som trenger dypt inn i kampen mellom det onde og det gode. Med inspirasjon fra Lewis og Tolkien. Les boka sammen, eller la lesehesten krype inn i dette fargerike universet på egen hånd.

Mina nesten verdensmester (lydbok)
Mina har knallgrønne øyne, nesten alltid vått hår og er den tøffeste jenta på Muffintoppen. Men hva skjer når Mina møter den skumle, gamle mannen i første etasje, eller når søsteren forsvinner på vei hjem fra skolen? Og hvordan går det egentlig når Mina skal delta på det viktige svømmestevnet? Mina − nesten verdensmester er den andre boka i serien om gjengen på Muffintoppen.

Waqars verden (lydbok)
Waqar er litt fra Iran og litt fra Norge. Han har opplevd mye spennende og skummelt som selv ikke bestevennene på Muffintoppen kjenner til. Han måtte rømme midt på natten fra Iran og flyktet sammen med pappa over fjellene. Men hvorfor liker ikke Waqar å leke hauk og due i gymtimen? Og hvorfor blir han kalt en musling?

Dette er tredje boka i den populære serien om barna på Muffintoppen. Passer fra 7−11 år.

Vingefjærsagaen
Slå følge med Janner, Tink og Leeli Igiby og deres trofaste hund Klumpen der de flykter fra de onde hangene fra Dang. Hangene er desperate etter å slå klørne i Annieras tapte juveler, men hvor befinner edelstenene seg?

Passer for barn/ungdom fra 12 år.

 

BOKTIPS TIL TENÅRINGER

17 grunner til at jeg er kristen
I 17 grunner til at jeg er kristen forklarer Rune Tobiassen noen av grunnene til at han har valgt å tro. Han bruker trosforsvar i samspill med erfaringer og opplevelser, og ønsker å vise at troen kan ha mange bein å stå på. Målet er å få deg til å tenke over dine egne grunner, og bli frimodig når du snakker med andre. Kanskje du oppdager noen nye grunner også? Denne boken er til deg enten du tror eller bare er nysgjerrig på hvordan det er mulig å tro.

Sunket (e-bok) – roman
Da et småfly med base i den lille byen Yancey styrter i sjøen, trekkes Cole McKenna umiddelbart inn. I en nervepirrende redningsaksjon forsøker teamet han er en del av å berge livet til passasjerene, deriblant innehaveren av byens lokale russisk-amerikanske handelsstasjon. Det skal vise seg at ulykken ikke er en tilfeldig hendelse, men et resultat av sabotasje. Nervepirrende bok!

Bok 1 i Alaska-serien.

Skjult – roman
Piper McKenna blir henrykt når lillebroren Reef vender tilbake til Yancey etter fem år hjemmefra. Men gleden blir kortvarig. En venninne av Reef er drept, og alle indisier peker i hans retning. Men Reef hevder hardnakket sin uskyld, og søsteren tror ham.

Like nervepirrende som den forrige. Bok 2 i Alaska-serien.

Løvetannblomst – roman
Hvordan reagerer du når sønnen din, den greie gutten som aldri lager problemer, uttaler fire ord som snur opp ned på tilværelsen: Det er mitt barn. Denne engasjerende romanen setter tenåringsgraviditeten på agendaen, og den vriene tvisten der voksenrasjonaliteten ønsker å rydde «problemet» av veien, mens det unge hjertet tviholder på retten til å kjempe for livet. Midt i blinken for både tenåringen og voksne lesere.

Grill en kristen om Bibelen (lydbok)
I denne boken tar vi opp 22 vanskelige spørsmål en moderne leser kan stille seg i møte med Bibelen. Hva tenker de som ikke bare leser Bibelen som en viktig del av litteratur historien, men også holder den som Guds inspirerte rette snor for livet?

Vingefjærsagaen
Som «vanlig» bøker eller e-bok.

Slå følge med Janner, Tink og Leeli Igiby og deres trofaste hund Klumpen der de flykter fra de onde hangene fra Dang. Hangene er desperate etter å slå klørne i Annieras tapte juveler, men hvor befinner edelstenene seg?

Fra 12 år.

 

SJEKK UT: Følg Forlagshuset Lunde på Instagram og Facebook.

 

BOKTIPS TIL UNGE VOKSNE OG VOKSNE 

Så jeg ikke går meg vill (lydbok) – roman
Nova Tierney ser tilbake på sommeren 1948: Hun er 9 år og bor på familiens pensjonat. Her lever en håndfull fargerike mennesker livene sine – alle i spennet mellom deilige drømmer og sviende skuffelser. Nova selv savner så inderlig en far. Livet blir ikke lysere da storebroren hennes, Dewey, blir syk og forsvinner ut av livet hennes. Nå har hun ingen å leke med, ingen som kan peke ut stjernebilder for henne, så hun ikke går seg vill i vrimmelen.

«Dette er en kristen roman, og av de beste jeg har lest.» Kjell-Richard von Wachenfeldt, Vårt Land

Fugleredet (e-bok) – roman
En spenningsroman satt i de amerikanske sørstatene. Forfatteren trekker i denne engasjerende fortellingen fram tidligere tiders slavehandel og også tids moderne slaveri. Resultatet er en bok det er vanskelig å legge fra seg.  

Brorens vokter – roman
Hvordan opplevde Jesu nærmeste familien de tre siste årene av hans liv? En øyenåpner av en roman som betrakter Mesteren fra en uvant synsvinkel.

Evangeliesonettar
Møt evangeliets persongalleri i denne unikt vakre poesien. Du inviteres til å la ord og hendelser riktig synke inn.

Siste dager i Jerusalem
En «Must read!» i påsken. Tekstene fra de fire evangeliene kombineres her i én sammenhengende beretning. Vakkert illustrert med malerier av den italienske barokkmaleren Caravaggio.

Etterspill 1-3 – roman
Forrykende dramaer utspiller seg i etterkant av militære oppdrag i Afghanistan. Romanserien følger en vennegjeng som vel tilbake på amerikanske jord opplever at spenningen de levde under i krigssonen, biter dem hælene. Liker du spenning, får du det her.

Fryktelig nåde – roman
Minnesota, sommeren 1961. Prestesønnene Frank og Jake tror at livet skal fortsette slik det er nå: iskald brus på kolonialen, baseball i hagen, tegneserier, gudstjenester på søndager og en bred elv som renner sakte langs forbudte jernbaneskinner. Det er trygt, forutsigbart og akkurat passe rampete. Så rakner alt. Førti år senere forteller Frank historien om alt som skjedde den sommeren et lite lokalsamfunn rammes av tragedier og sorg – og visdommen som oppstod gjennom Guds fryktelige, befriende nåde.

 

BOKTIPS TIL GODT VOKSNE/ELDRE

Ny hver morgen
De klassiske andaktsbøkene er skatter vi gjerne vender tilbake til. Denne boken rommer utvalgte tekster fra forkynnere som har formidlet Guds ord til oppbyggelse for generasjoner. Til sammen fyller tekstene alle årets dager. Blant bidragsyterne er Fredrik Wisløff, Ludvig Hope, Asbjørn Kvalbein, H.E. Wisløff, Geir Harald Johannessen, Asbjørn Nordgård, Kjell Furnes, Egil Sjaastad, Carl Fr. Wisløff, Edin Løvås og Oddvar Nilsen.

Herrens flamme
Det er få som har utlagt Ordet med den inderlighet og dype kunnskap Børre Knudsen legger for dagen. Gå ikke glipp av denne profetrøsten som ble fortiet i sin egen samtid!

Luther og Katharina – roman
Historien om Luther og Katharina er et av tidenes store kjærlighets-dramaer. To sterke personligheter synes uforenlige, men finner sammen i en allianse som viser seg til uvurderlig støtte i Martin Luthers kamp for å reformere kirken. I denne underholdende romanen får du et innblikk i hvordan livet til de to ruvende historiske skikkelsene kan ha utspilt seg.

 

Forlagshuset Lunde består av forlagene Luther, Veritas, Sambåndet, Lunde og Norsk Bibel. Følg oss på Instagram og Facebook.