Til toppen

Brorens vokter


ISBN: 9788252004625
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

Romanen åpner nye dører inn til bibelske fortellinger

Josefs sønner driver snekkerverksted i Nasaret. De er dyktige håndverkere, og forretningen går godt – helt til eldstebror drar hjemmefra for å fortelle folk at han vil tilgi synder og frelse sjeler. Snart hører familien rykter om helbredelser og demonutdrivelser. Det går ut over forretningsdriften: Familien til en gal mann trekker ikke kunder.

Familien splittes. Én av brødrene bestemmer seg for å lytte til hva Jesus egentlig sier til folkemengdene. Andre låner øre til en fanatisk selot som mener folketaleren fra Galilea bør kjempe mot den romerske okkupasjonsmakten. Jakob slites i stykker innvendig og ønsker bare at støyen kan legge seg, slik at familien kan leve som normalt igjen. Men normalt forsvant ut gjennom døren den dagen storebroren dro.

Jakob vet at den kommende påskehøytiden vil bli viktigere enn noen gang. Han har hørt om en mulig sammensvergelse mot Jesus, og må finne broren og snakke ham til fornuft før det er for sent. Og han må gjøre seg opp en mening om hvem broren hans egentlig er. Men på den støvete veien til Jerusalem er det flere som vil ha et ord med i laget …     

Tracy Groots roman nærmer seg mennesket Jesus fra en uvant vinkel. Hvordan opplevde mor og søsken det da Jesus sto fram som Guds sønn? Hvordan skulle de kunne tro på ham i en slik rolle?  

Boken er oversatt av Katrine Masvie.

 

 

Bok
Forfatter Tracy Groot
Forlag Lunde Forlag
Utgivelsesår 2019
Målform Bokmål
Innbinding Mykbind
Utgave nr. 1
EAN for boken 9788252004625