Til toppen

Den innbilte konflikten

Om naturvitenskap og Gud

ISBN: 9788283850369
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

En lærerik og engasjerende bok for alle som er interessert i vitenskap, dens historie og filosofi.

Selvfølgelig er det konflikt mellom naturvitenskap og Gud, sier mange, og spør ikke om begrunnelse. Vår kultur har dannet seg en oppkonstruert konflikt mellom vitenskap og Gud. Professor Sverre Holm (Universitetet i Oslo) møter jevnlig holdninger som reflekterer en slik oppfatning. Dette har inspirert ham til å gi seg i kast med den spennende oppgaven å belyse hvordan klassisk kristen tro, med litt innsats, kan gå sammen med naturvitenskap. Resultatet er en lærerik og engasjerende bok for alle som er interessert i vitenskap, dens historie og filosofi.

«Vitenskapen er underlig vag på hva bevissthet er, og kaller opphavet til dens fremste kjennetegn, språkevnen, et mysterium. Likevel mangler det ikke på skråsikkerhet om hvordan evolusjonen forklarer alt ved menneskets natur. Nærmer vi oss her grensen for hva naturvitenskap kan forklare?»

«Er du interessert i forskernes vitenskap og tro, finnes ingen bedre guide i Norge enn Sverre Holm.» - Bjørn Are Davidsen

Se utdrag av boka her.

Sverre Holm er professor ved Fysisk Institutt ved Universitet i Oslo. Han er en kjent stemme fra panelet for det populærvitenskapelige programmet Abels Tårn i NRK P2.

Bok
Forfatter Sverre Holm
Forlag Veritas Forlag
Antall sider 360
Utgivelsesår 2021
Målform Bokmål
Innbinding Mykbind m/klaffer
EAN for boken 9788283850369
E-bok

Den innbilte konflikten (e-bok)

Om naturvitenskap og Gud
En lærerik og engasjerende bok for alle som er interessert i vitenskap, dens historie og filosofi.
9788283850376