Til toppen

Skrifter om Kristus, frelsen og kirken (E-bok)


ISBN: 9788253147062
Lagerbeholdning:
Last ned omslag

inkl. mva.

En viktig førstehåndskilde og et spennende innblikk i Luthers egne refleksjoner.

I forbindelse med 500-årsmarkeringen av Martin Luthers fødsel i 1983 ble det utgitt en seksbindsutgave av Luther-tekster på norsk. Noen av de viktige tekstene det ikke ble plass til i den utgaven, foreligger i denne boken, som utgis i forbindelse med 500-årsmarkeringen av reformasjonen i 2017. Skrifter om Kristus, frelsen og kirken består av Antilatomus, Om konsilene og kirken og to kristologiske disputaser. Samlingen er en viktig førstehåndskilde og gir et spennende innblikk i Luthers egne refleksjoner.

Om oversetterne:
Knut Alfsvåg er professor i systematisk teologi og prest. Han har sin grunnutdannelse fra Menighetsfakultetet og doktorgrad fra Asian Graduate School of Theology.
Sigurd Hjelde er dr. philos. og dr. theol. og professor emeritus i religionshistorie ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo. Medvirket sammen med Inge Lønning og Tarald Rasmussen også i seksbindsutgaven Martin Luther, Verker i utvalg (Oslo 1979–1983).
Joar Haga har arbeidet som teologisk konsulent i Mellomkirkelig Råd og vært sekretær for Lærenemd for Den norske kirke. Han har doktorgrad i teologi fra 2011 på en avhandling om luthersk kristologi og metafysikk. Haga har undervist i kirkehistorie ved Misjonshøgskolen og NLA Høgskolen, og har siden 2015 vært postdoktor ved Menighetsfakultetet.

Bok
Forfatter Martin Luther
Forlag Luther Forlag
Målform Bokmål og nynorsk
Tilbud

Skrifter om Kristus, frelsen og kirken

En viktig førstehåndskilde og et spennende innblikk i Luthers egne refleksjoner.
Medlemspris:
9788253148496