Til toppen

Skeptikerens guide til Jesus del 1

Om evangelienes troverdighet

ISBN: 9788253148182
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

Har Jesus fra Nasaret eksistert? Hvilke kilder skal vi stole på?

Har Jesus fra Nasaret eksistert? Hvem var den historiske Jesus? Hvilke kilder skal vi stole på? Kan vi stole på evangeliene? Hvilken rolle spiller øyenvitner, senere avskrifter og nyere kildefunn for synet på Jesus? 

Jesus fra Nasaret er uten tvil den personen som har hatt størst inn ytelse på menneskeheten gjennom tidene. Kristne bekjenner ham som Guds Sønn, muslimer anser ham for å være en profet og blant folk est er han blitt stående som selve bildet på kjærlighet. Men hva vet vi egentlig om den historiske Jesus?

Helt siden Da Vinci-koden (2003) har populærkulturen ommet over av ulike teorier om Jesus. Oppsiktsvekkende påstander om nye kilder eller alternative tolkninger av allerede kjente kilder hevder å endre hele bildet av Jesus fra Nasaret.

Skeptikerens guide til Jesus del 1 er en lett tilgjengelig, men samtidig dyptpløyende reise gjennom historien på jakt etter hva vi egentlig kan vite om Jesus, hvilke kilder vi har tilgang til og hvordan vi kan vurdere deres troverdig- het. Hvor kommer informasjonen om Jesus fra? Og hvor sterke er evangeliene som kilder sammenlignet med andre samtidige kilder?

Svarene i boken vil overraske deg! 

Stefan Gustavsson regnes som en av Sveriges ledende kristne apologeter. Han er direktør for CredoAkademin i Stockholm, gene- ralsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen og førstelektor ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Han er en anerkjent foreleser og debattant både i Norden og internasjonalt. Stefan Gustavsson har gitt ut en rekke bøker på Luther Forlag og Lunde Forlag.

Bok
Forfatter Stefan Gustavsson
Forlag Luther Forlag
Antall sider 192
Utgivelsesår 2014
Målform Bokmål
Innbinding Heftet
Utgave nr. 1
E-bok

Skeptikerens guide til Jesus del 1 (E-bok)

Om evangelienes troverdighet
Har Jesus fra Nasaret eksistert? Hvilke kilder skal vi stole på?
9788253147116

Skeptikerens guide til Jesus del 2

Om Jesu identitet og oppstandelse

I sentrum av kristen tro står en historisk person: Jesus fra Nasaret.

Medlemspris:
9788253148267
E-bok

Skeptikerens guide til Jesus del 2 (E-bok)

Om Jesu identitet og oppstandelse
I sentrum av kristen tro står en historisk person: Jesus fra Nasaret.
9788253147123