Til toppen

Settepoteter

Hvalfangst og krigshistorie

ISBN: 9788252005844
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

Mens arbeidsledigheten var opp mot 40 prosent i Norge, var Preben Larsen konfirmant i Hedrum ved Larvik. Planen var klar, han ville på hvalfangst, en virksomhet som reddet økonomien til store deler av Vestfolds innbyggere.

I 1940 går matrosen Preben i land i London. Det er krig. Året etter flykter 18 år gamle Agnes fra Bømlo i ei skøyte som får motorstopp på havet. Ved et under får de motoren i gang, og de kommer til Shetland og til Sjømannskirken i London. De to finner hverandre – hvordan klarer de seg gjennom verdenskrig og livstruende sykdom?

Denne fortellingen handler om settepoteter som kan legges halve i jorden. Men ingen halve poteter høstes. I dette ligger framtidshåpet.

Preben Colstrup (f. 1947 i Larvik), kommunikasjons- rådgiver, billedkunstner og predikant, deler her den spennende og dypt gripende historien om sin far og mor, om hvalfangsten som preget hjembyen hans og om sjøfolk som trakk i uniform da krigen kom. 1930- og 40-tallet var skjellsettende tiår som formet både nasjoner og enkeltmennesker. Denne boken gir et verdifullt glimt inn i en norsk virkelighet.

Se utdrag av boka her.

Bok
Forfatter Preben Colstrup
Forlag Lunde Forlag
Antall sider 298
Utgivelsesår 2024
Målform Bokmål
Innbinding Innbundet