Til toppen

Munken som endret Europa

Reformatoren Martin Luther

ISBN: 9788253148342
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

Rett foran tronen til Europas mektigste hersker, keiser Karl 5, står den ensomme munken og teologilæreren Martin Luther i 1521 og nekter å bøye av.

Rett foran tronen til Europas mektigste hersker, keiser Karl 5, står den ensomme munken og teologilæreren Martin Luther i 1521 og nekter å bøye av. Luther er allerede bannlyst av paven, og uten politisk beskyttelse venter kjetterbålet. Fem år etter at han spikret opp sine berømte teser på slottskirkedøren i Wittenberg, svarer keiseren med å landsforvise ham. Kort tid etter er han som sunket i jorden.

Martin Luther utfordret ikke bare kirken med sine teologiske perspektiver; han utfordret samtidig kirkens økonomiske fundament og hele keiserrikets orden og sikkerhet. Reformatoren kritiserte også Kirken for utnyttelse av de fattige, kyskhetsløftet for prester og for å opphøye klostervesenet til en spesielt åndelig stand. Ikke minst mente han at kirken hadde forvrengt selve frelsesbudskapet.

Munken som endret Europa er en nyskrevet biografi om Martin Luther i anledning reformasjonsjubileet i 2017. Forfatteren tar oss med inn i den dramatiske maktkampen mellom bønder, adel, kurfyrster, keiseren og pavemakten. Begivenhetene endrer Europa for all fremtid og ikke minst de nordiske landene som raskt får lutherske statskirker.

«Lars Inge Magerøy har skrevet en svært lesverdig og interessant bok om Martin Luthers liv og teologi. Den er lettlest, samtidig gir den leseren god innsikt og oversikt over hendelsene som førte til at kirken og den vestlige verden ble forandret. Forfatteren viser også at Luthers teologi fortsatt er aktuell. Jeg anbefaler derfor boken på det varmeste.»
Stein Reinertsen, biskop i Agder og Telemark

«Dette bør bli folkeboken om Martin Luther og reformasjonen i jubileumsåret 2017. Den erfarne presten og teologen Lars Inge Magerøy gjør beretningen om munken som endret Europa levende og spennende. Han kombinerer dette med historisk kunskap og teologisk dybde. Boken viser både reformasjonens betydning og aktualitet for vår tid.»
Jan Gossner, luthersk teolog, Frikirkepastor og tidligere rektor ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate

 

Bok
Forfatter Lars Inge Magerøy
Forlag Luther Forlag
Utgivelsesår 2016
Målform Bokmål
Innbinding Innbundet
Utgave nr. 1
Litteraturform Biografi
Tilbud

Da Norge ble luthersk

Fra Martin Luther til Hans Nielsen Hauge
Medlemspris:
9788253148977