Til toppen

Menneskeverd i klinikk og politikk

Bioetikk i lys av kristen tro

ISBN: 9788252002362
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

Bør staten tilby «tidlig ultralyd» og fremtidens fosterdiagnostikk til alle gravide? Er det barmhjertig å tilby syke og lidende å bli tatt livet av?

Denne boken gir deg grundig innsikt i argumentene om de heteste stridstemaene i medisinens og bioteknologiens etikk - fosterdiagnostikk, eutanasi, abort, assistert befruktning, bioteknologi med mer – alt med utgangspunkt i klassisk kristen etikk. Boken utgis i samarbeid med Norges kristelige legeforening.

«Innsiktsfullt og ydmykt tar forfatteren oss inn i de etiske dilemmaene. En berikelse at vi har dyktige og etisk bevisste leger som Magelssen, som er opptatt av å fremme menneskeverdet. Anbefales til alle som våger å la seg utfordre!»
Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen, jordmor og generalsekretær i Menneskeverd

«Drivende godt skrevet. Bør være obligatorisk for enhver samfunnsengasjert kristen som vil begrunne sine standpunkter på en god måte.»
Morten Dahle Stærk, teolog og samfunnsdebattant

«En reflektert bok, tydelig uten å være dogmatisk. Argumenterende mer enn konstaterende. Et friskt universalistisk pust i en relativistisk verden.»
Bjørn Hofmann, professor i medisinsk etikk
Universitetet i Oslo og Høgskolen i Gjøvik

«Skarpe og tydelige argumenter til vår tids store og komplekse etiske dilemmaer. Solid kunnskap, beundringsverdig frimodighet og imponerende formuleringsevne. Lesningen gjør meg klokere og mer bekymret, men moralsk uro er vårt håp!»
Marie Aakre, tidligere leder i Rådet for sykepleieetikk

Morten Magelssen (f. 1978) er lege og har bachelorgrad i filosofi. Ph.d.-stipendiat ved Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo, og Lovisenberg Diakonale Sykehus.

 

Bok
Forfatter Morten Magelssen
Forlag Lunde Forlag
Antall sider 168
Utgivelsesår 2013
Målform Bokmål
Innbinding Mykbind
EAN for boken 9788252002362
Tilbud

Pandoras eske

Mennesket og bioteknologien
Medlemspris:
9788252005479