Til toppen

Krigens døtre

Kvinners historier fra Syria og Irak

ISBN: 9788252004649
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

Krig tvinger kvinner til å finne styrke de ikke visste at de hadde, men krig gjør også kvinner svært sårbare.

«Vi levde med vissheten om at vi kunne bli drept når som helst. Det var ikke til å holde ut.» Ordene tilhører en kvinne fra Aleppo. Det er sensommer i 2015 og tre år siden krigen kom til byen. Folk mangler mat og vann. Daglig blir mennesker drept av raketter og snikskyttere. Amira er sliten og livredd. Mest redd er hun for de to små guttene sine. Angsten driver henne til hennes livs vanskeligste valg. Hun reiser fra guttene og går om bord i en båt som legger ut på Middelhavet. Ved å forlate dem håper hun å kunne redde livet deres. Det er en mors desperate handling.

Krig tvinger kvinner til å finne styrke de ikke visste at de hadde, slik som Amira. Men krig gjør også kvinner svært sårbare. Når voldtekt brukes som våpen, er ingen kvinne trygg.

I Krigens døtre forteller kvinner fra Syria og Irak om livene sine i år med krig og konflikt. Vi møter barnebruder, IS-overlevende og ofre for familievold. Leseren blir kjent med gründeren som starter butikk i flyktningleiren, og moren som triller datteren på sykkel over grensen fra Russland. Her er visjonære kvinneforkjempere, modige nonner og omsorgsfulle frisører. For skjønnhetssalongene må ikke undervurderes. De er frisoner der ingen menn har adgang.

 

Bok
Forfatter Kari Fure
Forlag Lunde Forlag
Antall sider 368
Utgivelsesår 2018
Målform Bokmål
Innbinding Innbundet
EAN for boken 9788252004649
Tilbud

Flukten fra Syria og Irak

Rett foran øynene våre utspiller et av vår tids største dramaer seg.

Medlemspris:
9788252003857