Til toppen

Guds galskap

En sann historie om å finne lys i mørket

ISBN: 9788252002867
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

Er du villig til å følge Jesus uansett hvor han leder deg? Er du tøff nok til å følge ham også til de farlige stedene? Kristne fra hele verden vitner om en tro som bærer gjennom forfølgelse og lidelse.

Nik og Ruth Ripken har vært misjonærer i mer enn 30 år. De startet tjenesten sin i Øst- og Sør-Afrika, med et særlig fokus på muslimske land der kristne forfølges for sin tro. Med base i Kenya drar de jevnlig inn i Somalia og arbeider blant somaliere i et usalig kaos av krig og ødeleggelse. Da tenåringssønnen deres dør tårner spørsmålene seg opp for Ruth og Nik. Hvorfor måtte sønnen dø? Hvorfor må somalierne lide så mye? Hvorfor så mye krig og forfølgelse, død og elendighet? Hvordan kan Gud være god når livet er så mørkt og vanskelig?

Ripken legger ut på en lang reise for å høre historien til drøyt 600 kristne i over 72 land. Det er kvinner og menn som har lært av Jesus å være forberedt – og tøffe nok – til å følge ham på tross av hard forfølgelse. Disse troende stemmer i med vitnesbyrdene i Bibelen: Jesus er verdt det! Han er verdt mitt eget liv og livet til ektefellen min og barna våre. Du tror kanskje at det er bedre å leve som alle andre enn å begi seg ut på den «galskapen» Jesus utfordrer til. Men er du blitt lurt?

«Jeg har sittet under Nik Ripkens talerstol, sterkt grepet av hans historie. Han tegnet ‘det store bildet‘ som viser den voldsomme åndskampen der det ofte kan se ut som om djevelen vinner – han som bare ødelegger, stjeler og dreper. Men midt i alt dette tegnes også et bilde av en levende og allmektig Gud og himmelsk Far som elsker sine barn og sin menighet. Boken gir et fantastisk perspektiv på hva det betyr å følge Jesus. Den ryster oss vestlige kristne, men gir et sant bilde av hvilke forhold mange av våre trossøsken lever under.»
Stig Magne Heitmann, Åpne Dører

 

Bok
Forfatter Nik Ripken
Forlag Lunde Forlag
Antall sider 288
Utgivelsesår 2014
Målform Bokmål
Innbinding Mykbind
EAN for boken 9788252002867