Til toppen
Historisk navneskifte av «155-åring»

Historisk navneskifte av «155-åring»

5. oktober 2023 endret Lunde Forlag AS navn til Forlagshuset Lunde AS.

Av Gjermund Nordhus 

Lunde Forlag ble etablert i Bergen i 1905 av A.O. Lunde. Han overdro eierinteressene til Norsk Luthersk Misjonssamband under andre verdenskrig. Forlaget flyttet til Oslo i midten av 1950-årene og er nå etablert med kontor på Sinsen. Luther Forlag er det eldste forlaget og har historie tilbake til 1868. Så vi har en 155 år lang og stolt historie innad «huset». I tillegg har Sambåndet blitt fusjonert inn og Veritas Forlag har oppstått utfra Veritaslinjen ved Bibelskolen i Grimstad. 

Forlagshuset Lunde eies i dag av Norsk Luthersk Misjonssamband, Normisjon og Indremisjonsforbundet.

Ketil Jensen (bildet) startet som forlagssjef august 2022 og mener navneendringen rydder litt opp. 
– Det var vanskelig å skulle forklare at f.eks. Luther Forlag er et forlag i Lunde Forlag AS. Vi ønsket å zoome ut å opprette et navn som får frem at vi er et hus med flere forlag. 

Dette er de fem forlagenes gamle logoer: 

Forlagshuset har allerede begynt å bruke den nye visuelle profilen med ny logo for «huset». Den ser slik ut:Forlagshuset vil fortsette å utgi bøker på de fem ulike forlagene. 

– Vi hadde ikke planer om en «extreme makeover», men det ble likevel nokså nytt. Vi har beholdt LUNDE i det nye navnet og har fått en Lundefugl i logoen som holder en kvist i nebbet. Dette skal sikte tilbake til bibelhistorien om Noah som sendte ut ravner og duer for å lete etter land. Duen kom omsider tilbake med oljeblad i nebbet og slik informerte Noah om at det var land og jordeliv som spirte på nytt. 

– Vi gikk for en Lundefugl litt for moroskyld siden vi har Lunde i navnet. Og vi håper alltid på at litteraturen vi utgir skal få vinger å fly på. At den skal føre til at det spirer opp noe i mennesker gjennom at de blir utfordret og inspirert. Vi oppfordrer derfor til det som er vårt nye slagord: «Les, så skal du finne», avslutter forlagssjef Ketil Jensen.  

For mer informasjon, kontakt: 
Ketil Jensen, forlagssjef
kjensen@lundeforlag.no 
900 22 837

Forlagshuset Lunde AS er et forlagshus som i hovedsak utgir kristen litteratur – i mange sjangere og til alle aldersgrupper. Det utgis både «fysiske» bøker i tillegg til lydbøker og e-bøker. Vi har egen kundeklubb og i tillegg podkasten Lundestund
Forlagshuset er medlem av Den Norske Forleggerforening og Norsk Forleggersamband. Bøkene distribueres gjennom Forlagssentralen og kan bestilles gjennom alle bokhandlere. De kan også bestilles via vår nettbutikk.