Til toppen

Etterlyst: Bergprekenens Jesus

Har folkekirkene glemt ham?

ISBN: 9788253148779
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

Skarsaune leverer et viktig innlegg i debatten om folkekirken som kirketype.

Med utgangspunkt i Bergprekenen spør forfatteren: Hva er egentlig kirken? Forfatterens tese er at vi må begynne hos Jesus selv. Da Jesus forkynte gledesbudskapet om Guds kongerike, skildret han dette riket som et annerledes-rike. «Den som vil være stor blant dere, skal være tjeneren deres, og den som vil være først blant dere, skal være alles slave.» I sin største tale i Matteusevangeliet, Bergprekenen, skildrer Jesus denne måten å leve på. Disiplene hans skulle leve etter hans forbilde.

 denne boken stiller forfatteren utfordrende spørsmål. Han utfordrer kirken til å ta et oppgjør med de siste rester av hegemonisk tankegang om kristendommen som statens religion som skulle fremmes med maktmidler. Og han oppfordrer alle kristne til å finne tilbake til «nådens frigjørende evangelium».

"Det er svært lenge siden jeg har lest en bok som har engasjert meg så dypt som denne. Hva innebærer det egentlig å være en Jesu disippel og å følge han? Skarsaune lar bibeltekstene utfordre leserne til det annerledeslivet Jesus har kalt oss til. Boka er en brannfakkel inn i vår hjemlige folkekirkedebatt, og den peker på en vei videre."
EGIL GRANDHAGEN, tidligere generalsekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband.

"Denne boken er et jordskjelv av en bok – personlig sterk og faglig imponerende. Ikke minst berørte den meg i sin oppriktighet og gode overganger mellom før og nå. Den beskriver rått og usminket hvilke følger ekteskapet mellom kirken og statsmakten fikk for alle religiøse minoriteter i det kristne enhetssamfunnet. Fra å være forfulgt, ble kirken selv forfølgeren. Dette er rett og slett en viktig og høyst relevant bok for lærd og ulærd, kristen, muslim, eller humanist."
ANNE SENDER, Spesialrådgiver, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn

 

 

Bok
Forfatter Oskar Skarsaune
Forlag Luther Forlag
Antall sider 317
Utgivelsesår 2018
Målform Bokmål
Innbinding Innbundet
EAN for boken 9788253148779