Til toppen

Ateisten som ikke fantes (e-bok)

eller: de forferdelige konsekvensene av dårlige argumenter

ISBN: 9788283850307
Lagerbeholdning:
Last ned omslag

inkl. mva.

Engasjerende, humoristisk og lettlest bok om populærateisme og trosforsvar.

I løpet av det siste tiåret har ateismen tatt skrittet ut fra sitt dunkle tilholdssted og plassert seg godt synlig på en rekke arenaer. Det er skrevet bestselgende bøker om ateisme, laget filmer og klistret reklameplakater med ateistiske slagord på busser. Energi og selvtillit karakteriserer vår tids ateisme, og mange tar for gitt at gudløs skeptisisme er det moderne menneskets mest normale utgangspunkt. Ja, egentlig det eneste for den som ønsker å stå fram som velutdannet, moderne og urban. Ateismen er hip, religioner kjedelige.

Men den som pirker borti populærateismen vil erfare at mange av argumentene som binder den sammen, raskt rakner. Ateisten som ikke fantes er skrevet for å avdekke noen av de løse trådene i ateismeplagget, trekke litt i dem og se hva som skjer. Med en blanding av humor og alvor oppmuntrer Andy Bannister leseren til å stille spørsmål ved alt, ikke ta noe for gitt og ikke minst dra kjensel på doven skeptisisme og dårlige argumenter. Vær for all del ateist, men sørg i det minste for at du er gjennomtenkt.

Andy Bannister (PhD) er leder av Solas Centre for Public Christianity i Skotland. Han taler og underviser verden rundt om religion, kultur, politikk og samfunn for tilhørere som har eller ikke har noen form for tro. 

Til norsk ved Katrine Masvie

 

Bok
Forfatter Andy Bannister
Forlag Veritas Forlag
Utgivelsesår 2020
Målform Bokmål
EAN for boken 9788283850307
Tilbud

Ateisten som ikke fantes

eller: de forferdelige konsekvensene av dårlige argumenter
Engasjerende, humoristisk og lettlest bok om populærateisme og trosforsvar.
Medlemspris:
9788283850284